AS SU - SU TEKNOLOJİLERİ

AS-SU SU TEKNOLOJİLERİ

NOZBART Yüksek Verimli Havuz Pompaları

NOZBART Yüksek Verimli Havuz Pompaları

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN DİZAYNI YÜKSEK VERİMLİ POMPALAR





Ülkemizde birçok ilki gerçekleştiren Tüm Plastik LTD. Şirketi üzerinde üç seneye yaklaşan çalışmalar yaptığı,Türkiye’de yeni, iki projeyi daha bitirdi. Bunlardan birincisi 3,5 HP - 4,5 HP - 5,5 HP pompa grubu, ikincisi ise 7,5 HP - 10 HP pompa grubudur. Dünyanın en verimli, sessiz ve sağlam pompasını yapmak üzere yola çıktığımızda Türk mühendislerinin ve uzmanlarının, teknisyenlerinin ve ustalarının neler yapabileceğini bütün dünyaya göstermek istiyorduk.

Neler neler geçirdik: Yaptığımız hesaplara uygun modeller, yüzlerce denemeler...

Çözüm bekleyen pronlemler gece rüyamıza giriyor, hemen kalkıp not ediyor, ertesi gün deniyorduk. Yemek yerken, banyo yaparken, arkadaş sohbetlerimizde, yaşamın her safhasında problemlerin çözümleri aklımıza geliyordu. Velhasıl bu projeler üç sene boyunca yaşamımızın bir parçası oldu. Standartlara uygun, mükemmel pompa deneme tertibatı ile yapılan yüzlerce testler ve bunları bıkmadan yapan uzmanlarımızı, teknisyenlerimizi ve ustalarımızı kutluyorum. Bilgisayar ortamında yapılan katı modeller, mukavemet ölçüleri için yüklemeler, rulmanlara gelen kuvvetlerin dengelenmesi, dinamik akış problemleri, bağlantı ve sızdırmazlık elemanlarının yerleştirilmesi, malzemelerin ömür ve yorulmaları, montaj ve demontaj kolaylığı.... vs. günlerimizi alıyordu.

Bütün bu çalışmalar için imalat resimlerini yapan, binlerce ölçü ve rakamı kontrol eden, toleransları yerli yerinde kullanan arkadaşlarıma hayranlıkla bakarken dünyaya meydan okumanın hazzını duyuyordum. Üç makine mühendisi, akışkanlar mekaniği ve santrifuj pompa katı modelleme ve kalıplama tekniği uzmanlarımız işlerini becerikli kalıp imalatı teknisyenlerine teslim ettiğinde duyduğumuz huzur ve mutluluğu tarif edemem.

Şimdi sizlere bir yenilik daha getirdik. Ön filtre içindeki süzgeci eksantrik (eksenden kaçık) yaptık. Bu yeniliği debiyi, eskisine oranla %6 arttırmaktadır. Artık şunu görüyoruz: Yaptığımız bu çalışmalarda dünyada arkasına takıldığımız, kendisini model aldığımız kimse yok. Abarttığımızı zannetmeyin. Yaratıcılıkta, yenilik ve buluşlarda en öndeyiz. Bu çalışmalarımız sırasında yaptığımız testlerle ithal pompaların birçoğunun basma yüksekliğine bağlı debilerinin %30 - %50 civarında fazla gösterildiğini tespit ettik. Kendi pompalarımız için ilan ettiğimiz değerler gerçek test verilerine dayanmaktadır. Basma yüksekliğine bağlı debi diyagramının yanında, bugüne kadar termoplastik pompalarda verilmeyen, debiye bağlı verim diyagramını ve yine debiye bağlı harcanan enerji diyagramlarının da kullanıcılarımıza sunuyoruz. Bunlar gerçek değerlerdir.




Bilinçli olmayan nihai tüketici, alacağı pompanın sadece fiyatına bakmaktadır. Bu pompa diğer pompadan %15 daha verimli ama 15 Euro daha pahalı derseniz ucuzunu almaktadır. Çünkü verimli pompanın sene spnunda kendisine ne kazandıracağını bilmemektedir. Bakın şöyle bir hesap yapalım: Elektriğin en ucuz kW saat’i 0,14 Tl’dir.

4kW = 5,5 HP pompayı ele alalım. Senede harcayacağı enerji

4KW x 24 x 365 = 35040 KW Saat / Yıl

Ödeyeceğiniz para 35040 x 0,14 = 4.905,60 TL

%15 daha verimli pompa alırsanız 4.905,60 x 0,15 = 735,84 TL kazancınız olacak demektir.

Bir kere 15 Euro ödüyorsunuz her sene 735 TL kazanıyorsunuz.


Bİz Tüm Plastik olarak emsallerinden %15'in üzerinde fazladan verimli pompayı gerçekleştirdik. Dünyanın en verimli sağlam pompalarını kullanıcılarımıza sunuyoruz.,

Bizlere güvenene dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

İbrahim Hakkı UYSAL

NOZBART GENEL MÜDÜRÜ